Zo ziet de perfecte vrouw eruit (volgens de wetenschap)

Zo ziet de perfecte vrouw eruit (volgens de wetenschap)

Rekening houdend met bestaande onderzoeken kan je op die manier de 'ideale' vrouw samenstellen. Als je daarvoor een beroep zou doen op beroemdheden, bekom je deze mix.

1. De jukbeenderen van Kate Moss

AFP / A. Pizzoli

Jukbeenderen zijn zowat de fundamenten van het gezicht. Uit onderzoek blijkt dat de ideale hoek tussen het midden van de kin en het begin van de jukbeenderen 81 graden bedraagt. Onder meer Kate Moss en Michelle Pfeiffer zijn daarmee gezegend.

2. De ogen van Anne Hathaway

AFP / G. Bouys

Vrouwen met grote, onschuldige ogen oefenen een grote seksuele aantrekkingskracht uit. Ze lijken jonger en vruchtbaarder. Dat is onder meer het geval voor actrices Penelope Cruz en Anne Hathaway.

De afstand tussen de ogen is ook van belang. De ideale afstand tussen het midden van de pupillen bedraagt 46% van de volledige breedte van haar gezicht, gemeten van oor tot oor. Zo krijg je een hartvormig gezicht, ook wel bekend als de 'gouden driehoek'. Die verhouding is het meest aantrekkelijk voor het menselijke oog. Wat dat betreft scoren Rihanna en Marilyn Monroe goed.

Ook wimpers spelen een rol. De ideale verhouding is daar één derde van de totale breedte van het oog, wat gemiddeld 3,5 centimeter is.

3. De benen van Cameron Diaz

AFP / L. Neal

Voor vrouwen is de ideale lengte 1m68, al speelt vooral de lengte van de benen een rol. Volgens wetenschappers worden lange benen, zoals die van Cameron Diaz, beschouwd als een teken van gezondheid en seksuele rijpheid.

Ook de vorm is niet onbelangrijk. Benen waarvan de botten duidelijk door het midden van de dijen lopen, dwars door de knieën tot de enkels, scoren het best.

4. De rondingen van Kate Winslet

AFP / J. Tallis

Los van al die moeilijk bereikbare 'perfectie' scoren ook vrouwen met normalere maten goed. Mannen blijken een voorkeur te hebben voor vrouwen met een Body Mass Index van 20 tot 21, wat bijvoorbeeld het geval is voor Kate Winslet.

Ondergewicht wordt dus niet als aantrekkelijk beschouwd. Volgens de wetenschap lijken erg magere vrouwen minder goed in staat om gezonde kinderen op de wereld te brengen.

5. Het zandloperfiguur van Scarlett Johansson

AFP / C. Court

Tot slot is ook de combinatie van een smalle taille en brede heupen - het zogenoemde zandloperfiguur - erg in trek bij het andere geslacht. Wereldwijd is de ideale ratio tussen de omtrek van beide 0.7. Dat is het geval bij Scarlett Johansson.

Een smalle taille wijst op jeugdigheid en vruchtbaarheid, terwijl brede heupen doen vermoeden dat een vrouw gemakkelijk een kind kan baren. Dat blijkt ook echt zo te zijn. Uit studies blijkt dat vrouwen met het ideale zandloperfiguur tot 37% meer vruchtbaarheidshormonen aanmaken.