Zo ziet de perfecte influencer eruit

Zo ziet de perfecte influencer eruit

Ze hebben een perfect lichaam, uitgesproken lippen en een trouwe schare volgers. En hoe meer tijd je doorbrengt op Instagram, hoe meer alle influencers op elkaar gaan lijken. Voor je het weet kan je ze niet meer uit elkaar houden. Het gezicht dat Paper in elkaar flanste, is dan wel een product van Photoshop, maar eerlijk: ze komt ons wel erg bekend voor.

Ideaalbeeld

Natuurlijk bestaan er heel wat soorten influencers, in alle mogelijke maten en vormen. Maar als we Paper mogen geloven, zijn de populairste influencers bijna uitsluitend Amerikaanse, blanke vrouwen die iets te maken hebben met de mode- of make-upindustrie. Door de honderd meest gevolgde gezichten samen te voegen, kwamen ze tot het 'ideaaltype'. De perfecte influencer is blank, heeft volle lippen, amandelvormige ogen, een uitgesproken gezicht en een kleine neus.

https://www.instagram.com/p/B0ZHIjlHPRk/?utm_source=ig_web_copy_link

Het schoonheidsideaal blijft dus erg mainstream en er is weinig ruimte voor variatie. Zo liet de Afro-Amerikaanse Alicia Tenise al weten dat meerdere merken niet wilden samenwerken omdat ze niet beantwoordde aan dat typebeeld. Diversiteit bestaat wel degelijk op Instagram, maar het zijn niet zij die miljoenen volgers binnenslepen. Een tendens die hopelijk weldra wordt tenietgedaan, maar die voorlopig nog steeds standhoudt.