Zo weet je of je date je echt leuk vindt

Zo weet je of je date je echt leuk vindt

Onderzoekers van de universiteit van Cornell bestudeerden twee weken lang het eetgedrag van koppels in een Italiaans all-you-can-eatrestaurant. In totaal hebben ze 105 volwassenen geobserveerd.

Daaruit blijkt dat mannen die een afspraakje hebben met een vrouw 93% meer pizza eten dan mannen die met iemand van hetzelfde geslacht op stap zijn. Ook als ze sla eten, verorberen mannen 86% meer van hun maaltijd als een vrouw aan tafel zit.

Haantjesgedrag

Ook al polsten de wetenschappers niet naar de oorzaak van dit gedrag, ze hebben wel een donkerbruin vermoeden. «Eerdere studies hebben aangetoond dat mensen de neiging hebben om zichzelf te bewijzen en op te scheppen tegenover anderen. Op die manier willen ze tonen dat ze dominant of aantrekkelijk zijn», legt hoofdonderzoeker Kevin Kniffin uit. «Mannen zullen bijvoorbeeld meer pikant eten op hun bord scheppen als ze iemand willen imponeren.»

Datzelfde haantjesgedrag komt ook uit deze studie duidelijk naar voren. «Het is waarschijnlijk dat mannen te veel eten als ze een goede indruk willen achterlaten bij hun date.»

Toch raadt Kniffin mannen af deze tactiek toe te passen. Mannen die hun bord maar al te gretig aanvallen, komen immers niet over als een aantrekkelijke prins op het witte paard, maar wel als een onappetijtelijke schrokop. «Bovendien associëren vrouwen veel eten met een rondere buik. Niet meteen een ideaalbeeld dus.»

Vrouwen

Daarnaast stelden de wetenschappers vast dat vrouwen hun eetgedrag niet aanpasten aan hun tafelgenoot. Desondanks gaven zij wel aan dat ze tijdens een date met een man te snel aten, waardoor ze achteraf een ongemakkelijk en opgeblazen gevoel hadden.

«Ook al is een eerste afspraakje nog zo spannend, probeer toch te kalmeren en je enthousiasme te temperen tijdens het eten», besluit Kniffin.

https://giphy.com/embed/7Y5u64Q57UCGI