Zo vrolijkt Zorgbedrijf Antwerpen bewoners in quarantaine op

Zo vrolijkt Zorgbedrijf Antwerpen bewoners in quarantaine op

Geluk zit soms in een klein gebaar. Dat begrijpen ze ook bij Zorgbedrijf Antwerpen, waar de werknemers van de verschillende woonzorg- en dienstencentra met creatieve acties proberen de tijd van de bewoners in quarantaine zo aangenaam mogelijk te maken. Ook buurtbewoners komen de mensen een hart onder de riem steken. Hieronder vind je een overzicht van de hartverwarmende acties.

Spandoeken en 'zwaairamen'

Antwerp Dynamite, een van de supportersclubs van voetbalclub Antwerp, wilde het lokaal woonzorgcentrum De Pelikaan laten weten dat ze niet alleen staan in de strijd tegen het coronavirus. Dat deden in ware voetbalstijl met een groot spandoek.

Ook Radio Minerva besloot om te doen wat het kan. Elke dag tussen 10 en 12 uur draait de radiozender in samenwerking met Zorgbedrijf Antwerpen verzoeknummers. Op die manier kunnen mensen op een originele manier een boodschap overbrengen aan hun dierbaren.

Het woonzorgcentrum Gitschotelhof heeft een 'zwaairaam' gereserveerd. Bewoners kunnen daar familieleden zien die langskomen. Het centrum voorziet ook een telefoon zodat de mensen kunnen praten, ook al zit er tijdelijk een raam tussen hen in.

De bewoners van woonzorgcentrum Hof Ter Beuken werden getrakteerd op een cultureel intermezzo. Dinsdag kwam Xander Nichting viool spelen in de tuin en daarna droegen dichters Renée Van Hekken en Roger Nupie gedichten voor van Annie M.G. Schmidt en Toon Hermans. ATV kwam kijken naar de actie en maakte er deze reportage over.