Zo voorkom je gespleten haarpuntjes

Zo voorkom je gespleten haarpuntjes

Borstel je haar zachtjes

Het heeft geen zin om als een gek je haren te borstelen. Integendeel, hoe harder je kamt, hoe meer je je haar beschadigt. Je trekt je haar letterlijk stuk. Hoe moet het dan wel? Begin sowieso onderaan en werk je weg langzaam naar boven. Door je haar stukje bij beetje te ontknopen, zal het veel minder beschadigen. Ook het materiaal is van belang. Kies voor een borstel met pinnetjes die meebuigen met je haar. In de douche kan je je haar ontwarren met een kam met wijd uit elkaar staande tanden terwijl je conditioner inwerkt.

Gebruik hitte met verstand

Zet je stijltang of haardroger liefst zo laag mogelijk. Hoe meer hitte je op je haar gebruikt, hoe sneller het zal breken en hoe meer gespleten puntjes je krijgt. Begin op de laagste stand - heeft dat geen effect, dan kan je de hitte een beetje opvoeren. Ook is het belangrijk dat je haar helemaal schoon is. Als er bijvoorbeeld nog wat conditioner in je haar zit terwijl je de stijltang gebruikt, ben je je haar gewoonweg aan het koken. En dat zorgt dan weer voor gespleten puntjes. Koel en schoon is dus de boodschap.

Ga naar de kapper

Heb je het toch vlaggen? Trek dan niet aan je gespleten puntjes of haal ze niet verder uit elkaar, dat beschadigt je haar nog meer. Als tijdelijke oplossing kan je je gespleten puntjes wel even verbergen. Ga op zoek naar heel hydraterende producten. Maskers, sprays en andere middeltjes vind je overal, maar verwacht geen wonderen.

De enige manier om gespleten puntjes weg te krijgen, is een goede kappersbeurt. Dat reclamespotje beweert misschien van niet, maar toch is het zo. Ga naar de kapper en laat al het beschadigde haar eraf knippen. Wil je echt niet korter gaan, dan kan je ook vragen om een zogenaamde 'hair dusting'. Hoe dat juist werkt, zie je in het onderstaande filmpje.

https://www.instagram.com/p/BPS2VZjAG1B/?utm_source=ig_web_copy_link