Zo verschijn je fashionable aan de feestdis

Tijdens de kerstperiode is het leven een kerstboom en zijn je outfits de slingers die je erin ophangt. Kies dus zorgvuldig en wees vooral niet bang om te overdrijven. Het is per slot van rekening maar één keer per jaar Kerst.
door
Mare
Leestijd 1 min.

The Bond lady

Mantel, H&M, 89,99 euro

Fake fur scheert hoge toppen dit seizoen en daar doe jij je voordeel mee. Zachte jassen zijn niet alleen heerlijk warm, ze tillen ook je outfit naar een hoger niveau. Probeer er alleen op te letten dat je jurk nog net iets langer is dan je jas, zodat je er niet goedkoop uitziet. Een laatste tip? Experimenteer met gekleurde bontjes, zo geef je je look wat extra cachet.

Goudkoorts

Top, Gap, 49,95 euro

Goudtinten zijn sowieso alomtegenwoordig tijdens de eindejaarsperiode. Voor wie graag assorti is met de kerstboom, de tafeldecoratie of zelfs de champagne is goud dus een uitstekende keuze. Ga all the way met een gouden jurk, of kies voor een opvallend gouden accentjasje om een simpele snit wat op te fleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Strak in het pak

Asos, 120 euro

Als jurken niet zo jouw ding zijn, is het dit seizoen toegestaan om in pak aan tafel te schuiven. En nee, we hebben het niet over de broekpakken die je al jaren ziet, wel over de fancy deux pieces. Wie het graag sober houdt, kiest voor een broek en een blazer in een effen, donkere kleur, die je combineert met een fijne top en opvallende juwelen. Wil je graag opvallen, ga dan voluit voor een ruiten- of streepjesmotief. Beide outfits zijn te combineren met sneakers of hakken, afhankelijk van de dresscode.

Panty's met patroon

Panty Polka Dots, 12,95 euro

Met zwart zit je altijd goed. Wie opteert voor de immer stijlvolle, maar ietwat veilige little black dress, kan de look een originele toets geven met een panty met een patroontje erin verwerkt. Kies voor stippen voor een speels effect, of ruitjes voor een trendy maar classy uitstraling.

Go big or go home

Gouden oorbellen, Monki, 12 euro

Voor de juwelen van deze winter geldt: hoe groter, hoe beter. Pak dus uit met een paar grote oorbellen of geef die sobere jurk een instant upgrade met een opvallende ketting. Om te vermijden dat je er zelf gaat uitzien als een kerstboom, is het wel aangewezen om te kiezen: of een opvallende ketting, of uitgesproken oorbellen, maar niet allebei.

Shine bright

Feestjurk, Zara, 89,95 euro

‘As far as I'm concerned, leopard is a neutral.' Dat liet fashion icoon Jenna Lyons zich ooit ontvallen. Tijdens de kersperiode geldt hetzelfde voor metallic stoffen, pailletten en eigenlijk alles wat glanst. Wat dacht je bijvoorbeeld van een met pailletten bezaaide glitterjurk als ultiem statement piece? Niet twijfelen, gewoon doen.

Mare Hotterbeekx