Zo verdwijnen je blauwe plekken als sneeuw voor de zon

Het mooie weer is eindelijk daar dus het is weer tijd om je zomerse outfits boven te halen. Maar dat is natuurlijk niet zo leuk als je lichaam vol blauwe plekken staat. Gelukkig bestaan er een aantal trucjes waarmee je ze sneller weg krijgt.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Leg er ijs op

Koel de blauwe plek met een cold pack of door ijsblokjes in een washandje te doen. Hiermee verkom je dat de plek begint te zwellen. Daarnaast versnelt ijs het genezingsproces en wordt de blauwe plek minder groot. Doe dit meerdere keren gedurende een dag of twee.

Zalf met Arnica kruiden

Smeer je blauwe plek in met Arnicazalf. Het kruid werkt genezend en ontstekkingsremmend. Je zult zien dat je bloeduitstortingen snel verdwijnen.

Laat ze met rust

Kom zo weinig mogelijk aan je blauwe plekken. Bij aanraking raken er alleen nog maar meer bloedvaatjes beschadigd en wordt het dus erger. Raak de uitstortingen dus alleen aan met zalf en ijs.

Genoeg vitamine C

Deze vitamine zorgt ervoor dat je blauwe plekken sneller weggaan. Verhoog daarom je inname aan vitamine C. Dit kan je doen door onder meer kiwi’s, gele paprika, ananas en appelsienen te eten.