Zo trouwen prins Harry en Meghan Markle

Zo trouwen prins Harry en Meghan Markle

9u

De eerste van de 2.640 genodigden komen toe in het park van Windsor Castle, onder wie 1.200 ‘gewone' mensen en 200 leden van liefdadigheidsorganisaties. Zij wonen de aankomst van de toekomstige echtgenoten en de koetsenparade bij.

9u30

De 600 genodigden die het huwelijk mogen bijwonen gaan de Saint George-kapel binnen door de zuidelijke deur.

11u

De laatste niet-koninklijke genodigden gaan binnen in de kapel.

11u20

Eindelijk komt de koninklijke familie toe! Prins Harry en zijn broer William, die zijn getuige is, komen langs de westelijke deur binnen. Ze begroeten het publiek. Dan arriveert ook Meghan Markle haar moeder Doria Ragland. De bruidskinderen komen bij de bruid staan.

12u

Begin van de ceremonie. De vader van Meghan Markle zou eerst zijn dochter weggeven, maar kan uiteindelijk niet aanwezig zijn door een hartoperatie. Niemand minder dan Prins Charles vervangt hem. David Conner, de decaan van Windsor, leidt de ceremonie. Twee zussen en één broer van Diana zijn ook aanwezig. Lady Jane Fellowes, één van de zussen van Lady Di, leest een tekst voor.

13u

Einde van de ceremonie. De jonggehuwden komen buiten en groeten het publiek. Een processie van 25 minuten voert hen door Windsor, onder meer langs High Street en Long Walk.

13u30

Harry en Meghan lunchen samen in Windsor Castle. Queen Elizabeth II geeft een receptie voor 600 genodigden. Dan volgt een officiële fotosessie.

's avonds

Privé-receptie georganiseerd door Prins Charles, de vader van Harry, in Frogmore House. Tweehonderd mensen wonen deze bij.