Zo speel je Tetris op een wolkenkrabber

Zo speel je Tetris op een wolkenkrabber

In Philadelphia hebben ze duidelijk niet genoeg aan een computerscherm om Tetris op te spelen. Daar speelden mensen van de Drexel University afgelopen weekend Tetris op het Cira Centre, een wolkenkrabber die 's nacht normaal kleurrijke patronen vertoont. Dit deden ze om de Philly Tech Week te openen en de aankomende dertigste verjaardag (6 juni) van Tetris te vieren.

Frank Lee, gameontwikkelaar en professor in digitale media aan de Drexel University, speelde vorig jaar al Pong op het Cira Centre. Oorspronkelijk was het bedoeld als ode aan de games uit zijn kindertijd, maar nu is het iets dat de stad samenbrengt. Aan de reacties op het spelletje Tetris in de filmpjes kan je inderdaad merken dat meerdere mensen buiten staan te kijken naar het kleurrijke schouwspel.

https://www.youtube.com/watch?v=zpOXqEO7RnE

https://www.youtube.com/watch?v=Qv5_gPhgTfA

Volgens Guinness World Records staat het wereldrecord voor grootste spelletje Tetris op naam van The Gadget Show in Birmingham in het Verenigd Koninkrijk, met een scherm van 105,79 m². Volgens Wikipedia omvat het Cira Centre een oppervlakte van 68.000 m². Dat is niet de afmeting van een wand van de wolkenkrabber maar met zo'n afmeting is hebben ze waarschijnlijk het wereldrecord voor grootste spelletje Tetris verbeterd.