Zo proberen rijke Amerikanen van vogels af te komen

De inwoners van een exclusieve wijk van Bristol hebben opschudding veroorzaakt. Om vogels uit hun parkeergarage te verdrijven, installeerden ze 'antivogelpieken'.
door
annelore.dewitte
Leestijd 1 min.

Rijke inwoners van de Amerikaanse stad Bristol hebben pieken aan bomen bevestigd om hun auto's tegen uitwerpselen van vogels te beschermen. Het zou gaan om een aantal BMW's en Audi's. Volgens een bewoner waren de pieken "uitsluitend ter bescherming van auto's" bedoeld. "De vogeluitwerpselen vormen hier een groot probleem. Vogels kunnen echt een puinhoop van auto's maken", klinkt het.

Schande

De bomen zijn volgens Paula O'Rourke van de Bristol Green Party "letterlijk onbewoonbaar voor vogels" verklaard. "Of de pieken nu toegestaan ??zijn of niet, het ziet er vreselijk uit en het is een schande", verkondigt ze. Ook bij andere inwoners schoot de maatregel in het verkeerde keelgat. Zo twitterde Jennifer Garrett over het incident: "Onze oorlog tegen wilde dieren: zijn vogels nu niet meer toegestaan ??in bomen?! Hoe is dit goedgekeurd?!" Garretts tweet werd meer dan 2000 keer gedeeld.

Our war on wildlife: now birds are not allowed in trees...?! Pigeon spikes spotted in Clifton, Bristol above a car park. Has anyone seen this before? How is it allowed?!

?: thanks to Anna Francis pic.twitter.com/NuG9WvYBMj

— Jennifer Garrett (@JMAGarrett) 18 december 2017