Zo overleven je bloemen deze hitte

Zo overleven je bloemen deze hitte

 voor ons, ook onze bloemen en planten zien af. Met deze zeven tips zorg je ervoor dat ze minder snel verwelken.

Je  planten hebben extra verzorging nu de hittegolf in ons land is. Volgens libelle krijgen  ze het hard te verdieren vanaf de temperatuur boven 22 graden stijgt. Al kunnen sommige bloemen er ietsje beter tegen, zoals zonnebloemen, gladiolen en gerbera's. Deze tips helpen elke plant vooruit:

1. Niet in de zon

Zet je groene vrienden niet in de zon. Het lijkt logisch, maar wordt vaak vergeten. De zon draait ook terwijl je weg bent, zorg dus voor een plekje dat de hele dag schaduwrijk is.

2. Genoeg drinken

Ook hier geldt hetzelfde als voor mensen: zorg ervoor dat er genoeg water in de vaas of pot zit. De hete temperaturen zorgen ervoor dat het water sneller verdampt, én je bloemen zijn ook dorstiger.

3. Steel afsnijden

Om de paar dagen knip of snijd je best een stukje van de steel van je bloemen. Zo blijven ze langer fris.

4. Weg van de fruitmand

Je fruitmand produceert ethyleengas, en dat gas zorgt ervoor dat je bloemen sneller verwelken. Zet die mooie vaas dus niet naast de fruitmand op tafel.

5. Geen tocht

Jij mag dan wel van een fris windje houden, je bloemen niet. Als je 's avonds je huis wil luchten, zet je de bloempot dus beter op een beschutte plek.

6. Frisse plek

Je groene maatjes houden van koelte en ook zij zoeken die 's avonds graag op. Zet de vaas 's nachts daarom op een koele plek, zo kan de plant beter recuperen voor de volgende (warme) dag.

7. Extra voedsel

Ook jij hebt baat bij een extra koele smoothie in deze hitte, en voor je planten geldt hetzelfde. Vraag aan de plantenwinkel of bloemenzaak welk extra voedsel je in het water van je vaas kan doen.