Zo overleeft je huid de winter

Zo overleeft je huid de winter

1. Drink veel

Voor alle duidelijkheid: we hebben het niet over alcohol. Cocktails, wijntjes en pinten slurpen is niet meteen het beste gameplan om een mooie huid te krijgen, en te behouden. Om gehydrateerd te blijven, heeft je lichaam voldoende vocht nodig, dus kies bij voorkeur voor water of thee. Af en toe wat versgeperste fruitsap is ook geen slecht idee.

2. Eet fruit

Je bent wat je eet en dat geldt ook voor je huid. Probeer elke dag verschillende soorten fruit naar binnen te werken, met een speciale vermelding voor citrusvruchten zoals citroenen, mandarijnen of appelsienen. Ze leveren kostbare vitamines die zorgen voor een gezonde blos en gezonde nagels.

3. Voorkom droge lippen

De combinatie van wind, koude en vochtigheid is een ramp voor je lippen. Als je wil vermijden dat ze als schuurpapier aanvoelen, is een potje voedzame lippenbalsem aanschaffen geen overbodige luxe. Kies bij voorkeur voor een balsem op basis van bijenwas, Shea boter of olijfolie.

4. Hydraterend masker

Om je gezichtshuid te onderhouden gaat er niets boven een hydraterend masker. Het beste tijdstip om er een aan te brengen is vlak voor je naar bed gaat. Laat het masker 10 à 15 minuten zijn werk doen en verwijder daarna de overtollige crème, zonder water te gebruiken.

5. Scrub niet te vaak

Hoewel scrubben noodzakelijk is om je huid te verlossen van dode huidcellen en gifstoffen, hoef je niet te overdrijven. Een keer per week is ruim voldoende, anders doe je meer kwaad dan goed en verhoog je de kans op een geïrriteerde huid.