Zo ontsnap je aan een Blue Monday

Zo ontsnap je aan een Blue Monday

De maandagen op kantoor liggen sowieso al zwaar op de maag én op het gemoed. Werknemers worden opnieuw geconfronteerd met de sleur van het kantoorleven en bovendien is de kans statistisch gezien het grootst dat de favoriete collega's zich op de eerste dag van de week ziek melden, waardoor die gezellige koffiepauze in het gedrang komt.

Op de maandagen in januari is dat gevoel nog sterker aanwezig. De eindejaarsfeesten zijn achter de rug en de kerstdecoratie wordt weggehaald, maar de dagen zijn nog steeds even nat en koud als ervoor. Omdat de meeste mensen hun vakantie pas opnemen tegen de zomer, heb je nog niet meteen leuke vooruitzichten.

Dat blijkt ook uit een onderzoek van de website Qapa.fr, dat aantoont dat ruim 40% van de Franse werknemers zich op de eerste maandagen van het jaar neerslachtig voelt. Voor 37% van de ondervraagden is de heel januari sowieso de minst favoriete periode van het jaar.

Gelukkig hoef je dit alles niet lijdzaam te ondergaan en kun je wel degelijk iets doen tegen deze depressieve gevoelens. Heb je geen vooruitzichten? Creëer er dan zelf en boek een vlucht. In januari kan je vaak goedkope tickets op de kop tikken. Verder is deze periode ook perfect om je living een make-over te geven. Zo heb je na het werk een plek om gezellig te cocoonen. Als echt niets helpt om die winterdip te verdrijven, zoek dan troost in een paar cocktails of mocktails met exotische ingrediënten.