Zo ontmasker je een leugenaar

Zo ontmasker je een leugenaar

Lichaamsexpert Judi James noemt de ogen ook wel de vensters van je ziel. Logischerwijs geven je kijkers dan ook het meeste prijs. Kijkt iemand je tijdens een gesprek voortdurend in de ogen? Dan mag je volgens James wantrouwig worden.

Ook de richting naar waar mensen kijken helpt je om iemand te betrappen op een leugen. Naar links zien is een teken dat mensen een herinnering proberen op te rakelen. Naar rechts kijken wil dan weer zeggen dat iemand iets uit z'n duim aan het zuigen is.

Jokkebrokken hebben ook de neiging om veel opzichtige handgebaren te maken en de wenkbrauwen lichtjes omhoog te trekken. Het is een cliché, maar ze gaan vaak ook de neus aanraken of in de nek krabben omdat ze zenuwachtig zijn.

De ideale leugenaar is... géén man

Nog volgens James zijn vrouwen betere leugenaars dan mannen. "Mannen kunnen niet goed liegen. De reden? Vrouwen gedragen zich vaak alsof ze de verzinsels geloven", legt ze uit aan Express. "Op die manier is jokken geen uitdaging voor mannen. Ze denken dat hun technieken goed zijn, terwijl dat niet het geval is."

https://giphy.com/embed/CmqNynXoenYnm