Zo makkelijk zwemt een rat in je toilet

Voor velen is het toilet een plaats waar ze tot rust kunnen komen. Even het verstand op nul of gezellig de krant lezen. Maar uit een nieuw filmpje blijkt dat we ook in het kleinste kamertje verrast kunnen worden door totale horror. Via de leidingen vinden ratten blijkbaar erg makkelijk hun weg naar boven!
door
Matthias
Leestijd 1 min.

De video van National Geographic laat zien hoe snel en makkelijk de gevreesde knaagdieren zich een weg kunnen banen naar de uitgang van ons sanitair systeem. Ze pauzeren even in de U-bocht van het toilet, waar meestal een luchtbel hangt die ze naar binnen kunnen happen. Daarna vervolgen ze zonder veel problemen hun weg naar de toiletbril.

Dat de ratten zo makkelijke in onze meest persoonlijke levenssfeer kunnen binnendringen, danken ze aan hun groot uithoudingsvermogen en hun lenigheid. Ratten kunnen drie minuten lang hun adem inhouden en zijn in staat om zelfs tot drie dagen aan een stuk al zwemmend in het water te overleven. Bovendien kunnen ze hun ribbenkast makkelijk verkleinen, waardoor ze zich door piepkleine gaatjes kunnen wringen.

Toch is er ook goed nieuws: hoewel ratten fysiek gezien door het toilet ons huis kunnen enteren, doen ze dat in realiteit slechts heel zelden.