Zo maak je keer op keer de sappigste hamburger

Chef-kok Graham Elliot haat niets meer dan een droge hamburger. Daar heeft hij een simpele oplossing voor: ijsblokjes.
door
tsane.effiong
Leestijd 1 min.

Chef-kok Graham Elliot - AFP / T. Katopodis

Binnenkort wordt het weer wat warmer en verkiezen we op zachte avonden collectief de barbecue boven de kookplaat. Hamburgers zijn dan een vaak voorkomend gerecht, maar de perfecte burger bakken is niet eenvoudig. Een kort moment van onoplettendheid en je vlees kan al snel te droog van de grill komen.

De Amerikaanse chef-kok en MasterChef-jurylid Graham Elliot heeft daar iets op gevonden. Hij noemt ijsblokjes het geheim van een geweldige hamburger. Die kan je volgens hem bij barbecueweer niet alleen in je drankje doen, maar ook in het gehakt.

De ijsblokjes plooi je bij het vormen van de burger in het midden. Wanneer je het vlees op de grill gooit, smelt het ijs en voorkomt het dat de burger uitdroogt. Geen taaie hamburgers dus meer deze zomer.