Zo maak je jezelf aantrekkelijker

Zo maak je jezelf aantrekkelijker

Wees grappig

Vrouwen vinden mannen die hen aan het lachen kunnen maken, begeerlijker dan mannen die geen grapjes maken. Dit is volgens antropoloog Gil Greengross te verklaren doordat grappige mensen beschouwd worden als sociaal een intelligent, en dat zijn net de eigenschappen waar vrouwen naar op zoek zijn in een man.

Omring jezelf met vrienden

Uit een experiment van de Universiteit van Californië is gebleken dat mensen in groep als attractiever worden gezien dan mensen die alleen zijn. Onze hersenen maken een totaalbeeld van alle gezichten van een groep mensen waardoor ieder gezicht meer gemiddeld en dus mooier wordt bevonden.

Praat niet over koetjes en kalfjes

Als je gesprekspartner diepgaande vragen stelt, zal je je meer verbonden voelen met die persoon dan met iemand die enkel aan small talk doet.

Wees een leider

Leidinggevenden en personen met macht hebben een zekere uitstraling, die als aantrekkelijk wordt beschouwd.

Lach meer

Hoe sterker je glimlach, hoe mooier je gezicht wordt bevonden. Dat blijkt uit twee experimenten die onderzoekers Jessika Golle, Fred W. Mast en Janek S. Lobmaier in Zwitserland hebben uitgevoerd.

Koop een hond

Wanneer je een hond hebt (of een ander huisdier), geeft dit onbewust het signaal dat je in staat bent om lange termijnverplichtingen tot een goed einde te brengen. Het maakt je ook rustiger, meer aanspreekbaar en gelukkiger.

Wees lief

Een Chinees onderzoek uit 2014 heeft aangetoond dat wanneer mensen van anderen horen hoe lief iemand is, ze die persoon automatisch aantrekkelijker gaan vinden. "Persoonlijkheidskenmerken worden onbewust gelinkt aan hoe mooi we iemands gezicht vinden. En net zoals positieve eigenschappen voordelig zijn wanneer we iemands uiterlijk beoordelen, kunnen negatieve kenmerken het omgekeerde effect hebben", zeggen onderzoekers Yan Zhang, Fanchang Kong, Yanli Zhong en  Hui Kou.

Oefen extreme sporten uit

Uit een studie van de Universiteit van Alaska blijkt dat vrouwen zich meer aangetrokken voelen tot mannen die extreme sporten beoefenen, zoals diepzeeduiken, mountainbiken en extreem rolschaatsen.

Draag rood

De Universiteit van Rochester heeft een onderzoek uitgevoerd bij dertig mannen. Tijdens het experiment werden zwart-witfoto's getoond van de gezichten van vrouwen die voor een rode, witte, groen, grijze of blauwe achtergrond staan. Conclusie: de vrouwen die afgebeeld waren tegen een rode achtergrond werden als seksueel aantrekkelijker geëvalueerd.

Foto Pixabay