Zo lok je wespen in de val

Zo lok je wespen in de val

1. Maak een wespenval

Snijd een plastic fles in twee en plaats het bovenste deel omgekeerd in het onderste. Vul de fles met een zoete drank of siroop, smeer de binnenkant wat in met honing of confituur om de val extra aanlokkelijk te maken voor wespen. Let wel op, er kunnen veel wespen op afkomen. Plaats de fles daarom niet te dicht bij de tafel.

2. Gebruik vieze geuren om ze weg te jagen

Wespen vinden vieze geuren niet aangenaam en blijven daardoor weg. Vul een potje met azijn om ze op afstand te houden. Wat ook werkt, zijn citrusvruchten. Snijd een citroen of appelsien in twee en besprenkel ze met voldoende kruidnagels. Je kan ook wat kruidnagels in een plantje stoppen en die aan tafel zetten.

Ook gemalen koffie is zeer efficiënt. Doe er wat van in een onbrandbare schaal en steek het in brand. Wespen houden niet van rook, zo blijven ze weg van wierookstokjes en al zeker niet van die met citronella-geur. Water met ammoniak kan ook helpen.

3. Pas op met zoetigheden

Met zoete snackjes en drankjes trek je wespen aan. Als je ze te lang laat liggen, zal je allicht een onaangename verrassing hebben. Dek die producten dus beter af zodat wespen ze niet ruiken.

4. Vraag hulp aan een professional

Als je een wespennest in de tuin hebt, gaan wespenvallen niet helpen. Dan moet je bij een professional aankloppen. Daarvoor kan je bij de lokale brandweerdienst terecht.