Zo lang rollebollen we er gemiddeld op los

We worden dagelijks om de oren geslagen over seks (dit artikel is het beste bewijs). Maar niemand die je vertelt hoe lang zo'n gemiddelde vrijpartij eigenlijk duurt. Het lijkt bijna alsof er nog een taboe op schuilt. Ben je nu ook niet een beetje nieuwsgierig naar hoe lang we gemiddeld met zijn allen rollebollen? 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Om te achterhalen hoe lang mensen gemiddeld seks hadden, startten een team van zes wetenschappers een onderzoek naar de duur van een 'beurt'. Onder 'beurt' moeten we verstaan aantal minuten penetreren totdat de man is klaargekomen. Aan het onderzoek dat gepubliceerd werd in The Journal of Sexual Medicine, werken vijfhonderd koppels mee.

Timertje 

De stelletjes moesten, heel romantisch, vier weken lang met een timer bijhouden hoe lang ze seks hadden. De resultaten verschilden van 33 seconden tot 44 minuten. Uiteindelijk kwamen het team uit op een gemiddelde van 5,4 minuten.

Globale verschillen 

In het rapport stonden nog enkele andere interessante feitjes. Zo maakt het gebruik van een condoom en een besnijdenis geen verschil in de duur van een vrijpartij. Ook uit welk land de koppels komen, had geen invloed, met uitzondering van Turkse koppels. Zij vreeën gemiddeld maar 3,5 minuten.