Zo kan jij je vreetbuien beperken

Heb je ongelooflijk veel zin in chocolade, maar heb je al genoeg gesnoept de afgelopen week? Toch moet je niet te streng zijn voor jezelf, volgens diëtiste Julie Upton. Als je bepaalde guilty pleasures helemaal van het menu schrapt, zorg je er juist voor dat je er méér van gaat eten.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Diëtiste Julie Upton verklapte aan Elle Eten dat hoe meer je jezelf tegen iets afzet, hoe meer je het wilt hebben. "Dit geldt ook voor al het eten waar je zielsveel van houdt, maar liever niet of met mate eet. De grap is dat als je er zo over denkt, je alleen maar meer hunkert naar het eten.”

Geef toe

Het is dus beter toe te geven aan die hunkering naar chocolade, en de reep na een paar happen weg te leggen. Het is belangrijk is dat je jezelf niet vertelt dat je niet meer mag eten, dat heeft namelijk het tegenovergestelde effect.

Een andere tip van Upton is om op hard snoep te sabbelen. Daar doe je langer over dan bijvoorbeeld een snelle hap van een muffin. "Hoe langer je over de snack doet, hoe minder tijd je hebt om meer op je bord te nemen. Het duurt ook even voordat je hersenen doorhebben dat je verzadigd bent, dus hoe trager je eet, hoe minder je je gaat volsteken met ongezond snoep.”

Bron: Metro Nederland