Zo kan je een gratis hamburger bij McDonald's scoren

Enkele jongemannen hebben een trucje gevonden om een gratis hamburger te krijgen via de bestelschermen bij McDonald's. Al vindt niet iedereen het even geestig...
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Blijkbaar is het mogelijk om gratis te eten bij McDonald's zonder de fastfoodketen daarbij onveilig te maken. Twee Amerikaanse vrienden tonen hoe ze via het bestelscherm tien hamburgers van één dollar per stuk aanklikken. Vervolgens wijzigen ze hun bestelling en halen ze het vlees uit alle hamburgers. Daardoor gaat er blijkbaar 1,10 dollar per hamburger van de prijs. Daarna voegen ze nog een hamburger mét vlees toe.

Bij de eindafrekening zien ze bij de tien vleesloze hamburgers telkens -0,10 dollar staan, waardoor het totaalbedrag op nul dollar uitkomt. Ze voeren de bestelling door en krijgen wel degelijk tien vleesloze hamburgers en één volledige hamburger, gratis en voor niets.

Verspilling

Hun trucje kon op heel wat gelach rekenen, maar sommigen vonden het jammer dat er op die manier veel voedsel verloren gaat. “Ik vind dergelijke achterpoortjes wel leuk, maar ik vind het niet oké dat er voedsel verspild wordt. Ik hoop dat jullie die lege broodjes ook opeten”, klinkt het onder meer op Reddit.