Zo houd je je kleding in topvorm

Zo houd je je kleding in topvorm

1. Maak komaf met pluisjes

Hoe goed de kwaliteit van je trui ook is, na verloop van tijd verschijnen er sowieso bolvormige pluisjes. Dat gebeurt vooral op de plekken waar er schuring ontstaat, bijvoorbeeld onder je oksels en armen. Gelukkig kan je je trui makkelijk een opfrisbeurt geven zodat die er weer als nieuw uitziet. Daarvoor kan je een scheermesje gebruiken, maar let wel op dat je niet per ongeluk een gat in de stof snijdt. Nog makkelijker is een pluizendief. Dat elektrische hulpmiddel scheert de pluisjes er snel en veilig af. Zitten er gewoon wat haren of andere troepjes op je kleding, dan is een kledingroller meer dan voldoende.

2. Eerste Hulp Bij Gekrompen Kleding

Het kan de besten overkomen. Je steekt je lievelingstrui in de wasmachine, denkt dat je het juiste programma hebt gekozen en vervolgens komt die er even later gekrompen uit. Dat is nog niet meteen reden voor paniek. Dompel de trui onder in lauw water, voeg een scheut conditioner toe en laat een halfuur weken. Terwijl de pull nog in het water ligt, kan je hem nu voorzichtig weer in model rekken.

3. Weg met vieze luchtjes

Wanneer en kledingstuk niet meer zo fris ruikt, steken we het vaak meteen in de wasmachine. Al dat wassen is helaas niet zo goed voor de levensduur van je kleding. Probeer volgende keer eens om het eerste eens te laten luchten. Hang het kledingstuk op een kledinghanger op een goed verluchte plaats en oefen wat geduld. Veel kans dat de geur na een dagje verdwenen is. Ruiken je schoenen niet meer zo fris? Steek er dan wat droge theezakjes in. Die absorberen de geur en het eventuele vocht in je schoenen.

4. Vaarwel zweetvlekken

Heb je een wit kledingstuk, dan is de kans groot dat er zich al snel gele vlekken vormen onder de oksels. Die zijn een resultaat van de mengeling van zweet en deodorant. Om de gele kleur te vervagen, kan je een mix maken van gelijke delen citroensap en water. Zijn de vlekken heel aanwezig, dan kan je nog wat zout toevoegen. Smeer dit op de gele zone, laat intrekken en was de kleding vervolgens zoals gewoonlijk.

5. Vaarwel ladders

Niets zo vervelend als een ladder in je nieuwe panty. Het lijkt onvermijdelijk, maar toch is er een trucje dat soelaas kan brengen. Maak je kousen nat met koud water en steek ze vervolgens een nachtje in de vriezer. Wanneer je ze daarna ontdooit, zal je merken dat de stof een stuk steviger is. Laat de panty wel even opwarmen voor je hem aantrekt, want anders zullen je benen je dat niet in dank afnemen!