Zo houd je je hond koel

Zo houd je je hond koel

1. Ga 's morgens vroeg of 's avonds laat wandelen

Meestal wandel je sowieso wel voor of na het werk of na school met je hond, maar nu is dat extra aan te raden. Als de zon nog niet op of al onder is, is het merkelijk frisser en dat kan ook je huisdier appreciëren. Op zo'n warme dagen kan het ook zeker geen kwaad om korter te gaan wandelen dan op andere momenten.

2. Voorzie laarsjes

Het klinkt te zot voor woorden, maar het helpt om je hond laarsjes aan te doen als jullie gaan wandelen. De hete asfalt kan extreem heet worden voor het diertje zijn pootjes. En daarbij: hoe schattig ziet je beestje er niet uit met schoentjes? Neem ook altijd wat water mee als je met je hond gaat wandelen.

3. Maak een zwembadje

Als je nog een oud zwembadje voor kinderen hebt liggen, kan je dat ook gebruiken om je hond verkoeling te bezorgen. Ook binnenshuis kan je op zoek gaan naar frisse plekjes. Die kan je ook creëeren, door een ventilator met een pak ijs ervoor te laten draaien. Zo krijgt je hond waterdruppeltjes over zich heen.

4. Natte handdoek

Vergeet niet om je hond zijn pootjes en buik altijd eerst nat te maken, als je je hond besproeit. Een natte handdoek kan je ook helpen, want daar kan je hond lekker languit op liggen. Als je je hond ziet graven in de tuin, laat je dier dan gewoon doen. Hoe dieper de put, hoe koeler hij is om in te liggen.

5. Zonnecrème

Ja, ook je hond heeft nood aan zonnecrème. Al gebruik je natuurlijk best niet dezelfde zonnecrème die jij op je huid smeert, maar koop je best een speciale hondencrème. Ondanks zijn vacht kan je hond ook verbranden. Zelfs als je hond in de schaduw ligt, moet je hem beschermen tegen de zon. Smeer best de oren, neus, snoet en buik in.