Zo heb je minder pijn tijdens en na het sporten

Zo heb je minder pijn tijdens en na het sporten

Drink koffie

In sportblad Apetite werd onderzocht of wielrenners beter zouden presteren wanneer ze voor hun training koffie dronken. De sporters beschouwden hun parcours als minder zwaar dan de wielrenners die de rit deden zonder hun bakje troost. Koffie drinken voor het sporten is dus de boodschap.

Sport in groep

Wie samen sport met vrienden, denkt minder aan de inspanning en de pijn, en meer aan andere dingen. Daardoor lijkt de pijn minder en kan je die zelfs gedeeltelijk verdringen. Gedeelde smart is halve smart.

Eet bieten

Een Britse studie bracht aan het licht dat bieten stoffen bevatten die helpen om bloed naar de spieren te brengen waardoor je langer kan sporten. Wie twee uur voor het sporten een groot glas bietensap drinkt, zal langer kunnen bewegen dan normaal.

Las een pauze in

Als je spieren stijf zijn kan je beter even stoppen met zware inspanningen te doen. Gun je spieren de tijd om zich te herstellen. Het is wel raadzaam om rustig te blijven bewegen omdat de doerbloeding in je spieren dan beter verloopt, waardoor de stijfheid lichtjes afneemt.

 Sport op muziek

Fitnessen, lopen of fietsen gaat haast vanzelf wanneer je lievelingslied opstaat, niet? Vooral de genres zoals drum and bass lenen zich tot perfecte gids voor een uurtje sporten. Wie denkt er nog aan pijn wanneer de grootste meezingers van Coldplay opstaan? Just because I'm hurting, doesn't mean I'm hurt…

 

Foto: Pexels