Zo gun je je huisdier wat koelte

Zo gun je je huisdier wat koelte

Dieren hebben nauwelijks zweetklieren. Daardoor kunnen ze warmte moeilijk kwijt. Huisdieren die oververhit raken hebben een snelle ademhaling en hartslag. Verder zijn ze erg suf. Zo'n beest moet meteen naar de dierenarts en ondertussen worden afgekoeld met natte doeken. Oververhitting kan immers orgaanschade veroorzaken.

Honden

De dierenbescherming adviseert om een hond deze week niet op asfalt te laten lopen, want dan verbranden de voetzolen. Rennen naast de fiets of een lange wandeling is ook geen goed idee. Een hond achterlaten in een auto kan binnen 10 minuten fataal zijn.

Konijnen

Konijnen krijgen het bij 24 graden Celsius al warm. Plaats daarom je konijnenhok in de schaduw en dek het af met een natte doek. Op een gekoelde baksteen in het hok kunnen de beesten zichzelf laten afkoelen.

Katten

Katten zoeken meestal zelf wel een koel plekje. Zet wel voldoende bakjes water klaar. Als je kat vanzelf niet drinkt, kan je de kraan even laten lopen. Katten voelen zich immers sneller aangetrokken tot bewegend water.