Zo geeft de natuur je witte tanden

We zouden allemaal graag stralend witte tanden hebben alsof we recht uit een reclamespotje voor tandpasta zijn gestapt, maar het is ons niet allemaal gegund. Ziehier een budgetvriendelijke manier om je tanden te witten: deze 6 tips zijn natuurlijke witmakers voor je tanden.
door
delphine
Leestijd 1 min.

Kurkuma

In Indië is het geen geheim: poets je tanden met een snufje kurkuma voor een stralend witte glimlach. Ook al heeft het kruid een gele kleur, het zorgt voor een hagelwit gebit. En bovendien is het heel gezond.

Aardbeien

De zuren die je terugvindt in aarbeiden zorgen ervoor dat je tanden witter worden. Vooral het binnenste gedeelte is het meest effectief. En je doet er best geen chocolade op.

Azijn

Spoel je mond een keer in de twee maanden met azijn. Dit goedje werkt als een natuurlijk flosmiddel voor je gebit en zorgt ervoor dat tandplak oplost.

Bloemkool

Deze groente zorgt ervoor dat aanslag en vlekken op je tanden zullen verdwijnen.

Knapperig groenten

Groenten zijn niet alleen gezond, ze helpen ook om tandsteen en tandplak te verminderen. Kies voor groenten als wortels en broccoli voor het beste resultaat.

Citroen met zout

Poets een keer in de maand je tanden met citroensap en zout. Deze natuurlijke witmaker is zeer effectief. Maar pas op: te veel zuur kan je tanden aantasten.