Zo geef je je terras een zomerse update

Zo geef je je terras een zomerse update

Zelfgekweekte champignons

Het credo ‘wat je zelf doet, doe je beter' geldt ook op het vlak van voedselvoorziening. Niets overtreft immers de smaak van een portie zelfgekweekte groenten. Wil je het jezelf gemakkelijk maken, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor deze Fungi Box waarmee je in een handomdraai gecertificeerde oesterzwammen op tafel tovert. Nooit eerder was het zo gemakkelijk om je gasten te imponeren.

Fungi Box, €?16,90, www.cadeautjes.nl

Unicornlichtsnoer

Sfeerlichten zijn onontbeerlijk op een Pinterestproof terras. Wie graag door het leven gaat met een knipoog, opteert echter voor dit unicornlichtsnoer. Ideaal als licht- en amusementsbron, zeker wanneer de drank wat royaler begint te vloeien.

Eenhoornlichtsnoer, €?27,95, www.radbag.be

Drinkmaatjes

Op eenzame avonden vormen ze stiekem het perfecte gezelschap, maar ook als je wel volk over de vloer krijgt, bewijst dit heerschappij zijn dienst. Bevestig één van deze heren op je glas en je loopt nooit meer het risico per ongeluk besmet te raken met de herpes van je nonkel.

Drinking Buddies, €?10,90, www.cadeaus.be

Een DIY sterrenhemel

Door de vele lichtvervuiling in ons land is het niet altijd even gemakkelijk om volop te genieten van de prachtige sterrenhemel. Gelukkig is er tegenwoordig genoeg technologie om ook dat probleem op te lossen. Met deze projector creëer je die prachtige sterrenhemel immers gewoon zelf.

DIY projector sterrenhemel, €?29,95, www.radbag.be

Multifunctionele ananas

Zo'n kartonnen wijnbrik uit de supermarkt is dan wel goedkoop, echt stijlvol kan je het niet bepaald noemen. Voor wie veel volk over de vloer krijgt, loont het dus zeker de moeite om de wijn over te gieten in deze stijlvolle ananas. Zo blijft je tafel de hele avond stijlvol.

Pineaple drink dispenser, €?174, www.uncommongoods.com

Flamingo met flair

Wie het toch aandurft om daadwerkelijk levende planten in huis te halen, verzorgt ze beter in stijl. Met deze flamingogieter bijvoorbeeld. Dit handige hulpstuk is dankzij zijn felle kleur tegelijk vrouwelijk en functioneel: een combinatie die je niet vaak tegenkomt.

Flamingogieter, €?17,95, www.bol.com

Schommel voor 12-plussers

Al wie ouder is dan twaalf, is de kinderspeeltuin officieel ontgroeid. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je definitief afscheid moet nemen van je speelse kant. Het terras is immers de plaats bij uitstek die zich leent voor een funky accent. Denk bijvoorbeeld aan deze comfortabele hangstoel: minder lui dan de ligvariant, maar minstens even comfortabel en een pak stijlvoller.

Hangstoel, €139,90, www.bol.com

Door Mare Hotterbeekx