Zo diep moet je in de beurs tasten voor het pak van Darth Vader

Zo diep moet je in de beurs tasten voor het pak van Darth Vader

Het gaat natuurlijk niet over een simpele vermomming, het pak van van Darth Vader is vergelijkbaar met de ruimtepakken die NASA produceert. Zo is het bestand tegen blootstelling in de ruimte en volledig luchtdicht. Dat maakt dat het basispak al snel 10,5 miljoen euro zou kosten.

Een andere grote kostenpost zijn de protheses die Darth Vader nodig heeft. In de derde film in de serie verloor de man immers zijn benen en zijn linker arm. Voor de protheses rekent Shade Station op 159.000 euro. Het onderhoud vergt pas echt een flinke duit. Levenslang onderhoud van drie hoogwaardige protheses zou neerkomen op 4,8 miljoen euro.

Daarnaast heb je natuurlijk nog de technologie die van Darth Vader een echte iconische filmschurk maakt.  De stemvervormer is een koopje voor 880 euro, maar het ademhalingsapparaat aan 40.000 euro is al een pak prijziger. De helm tenslotte bevat volgens Shade Station 'augmented reality'-technologie, wat Vader beter laat mikken en navigeren en hem zelfs in het donker laat zien. De geschatte prijs voor het hoogtechnologische hoofddeksel bedraagt 529.000 euro.

Dat brengt het totale prijskaartje op net iets meer dan 16 miljoen euro, maar dat is natuurlijk een kleine prijs als je over het universum wilt heersen.

Bron: Shade Station

 Foto: Getty / M. Winkelmeyer