Zo breng je zelfbruiner aan

De zomer is duidelijk in het land de afgelopen weken! Hoog tijd voor terrasjes, kleedjes, korte mouwen en te zonnen. Maar als je geen geduld hebt tot de zonnestralen je een mooi bruin kleurtje hebben gegeven, is er zelfbruiner om je te helpen. Het is ook goed voor het humeur om met een voorsprong te beginnen aan het zonnekloppen. Maar als je niet voorzichtig bent met zelfbruiner kunnen de effecten snel vervagen of krijg je vervelende plekken op de huid. Wij geven enkele gouden tips om zelfbruiner aan te brengen zodat je zorgeloos bruin de zomer in kan.

1. Hydrateer je huid

Een gehydrateerde huid is iets wat je sowieso dagelijks moet verzorgen. Vergeet zeker niet om een paar dagen voordat je zelfbruiner gaat gebruiken je huid te hydrateren met crèmes en lotions. Je zal betere resultaten krijgen van de zelfbruiner als je huid soepel en gehydrateerd is.,

2. Een body scrub

De dag voor dat je zelfbruiner opbrengt moet je de dode cellen van je huid verwijderen. Eenmaal bevrijd van die dode huidcellen zal je huid meer geneigd zijn om de effecten van de zelfbruiner langer te behouden. De zelfbruiner zal ook homogener en natuurlijker worden verdeeld op een 'schone' huid.

3. Een gezonde huid

Om huiduitslag of jeuk te voorkomen is het belangrijk dat je geen puistjes, wondjes of brandwonden hebt op de huid waarop je de zelfbruiner aanbrengt. Nog een kleine tip, wacht minstens 24 uur nadat je je geëpileerd hebt vooraleer je de zelfbruiner aanbrengt anders kan er irritatie optreden.

4. Het aanbrengen: vermijd de sporen

De truc om sporen te vermijden is simpel: gebruik beide handen! Er zijn vele manieren om zelfbruiner aan te brengen. Een mogelijkheid is om te beginnen met het aanbrengen van zelfbruiner op de dijen en onderbenen. Vervolgens verspreid je het product naar de rest van je benen. Vergeet nadien je knieën, enkels en hielen zeker niet!

Een tweede methode komt van blogger en schoonheidsexpert Kandee Johnson. Ze begint met het gezicht, waarbij je zeker de huid achter de oren niet mag vergeten. Verspreid het nadien op de borst, de armen en de rug en eindig met het onderlichaam en de benen.

Een laatste methode is om kleine beetjes op je armen en gezicht te plaatsen, die je nadien uitsmeert. Vergeet niet om nadien de overschotten op je lippen, je neus, je wimpers en rond de haarlijn te verwijderen met een vochtig watje.

Ongeacht de methode is het belangrijk dat je de zelfbruiner dertig minuten laat drogen. Als je haast hebt, kan je natuurlijk altijd een haardroger gebruiken om het droogproces te versnellen. Gebruik eventjes geen parfum, deodorant of lotion zodat de zelfbruiner optimaal kan indringen in je huid.

Als de zelfbruiner toch niet helemaal naar wens is, zijn er enkele methodes om die terug van je huid te verwijderen. Een body scrub werkt het best, maar je kan ook een katoenen doekje in citroensap drenken en daarmee de zelfbruiner van je huid afwrijven. Die laatste methode is wel niet aan te raden voor je gezicht.

Met deze tips ben je klaar om zelfbruiner perfect aan te brengen! Nu rest alleen nog de keuze van product. Je kan kiezen voor de producten van Clarins , die je gewoon kan mengen met je dagelijkse verzorgingsproducten voor een stralende teint.