Zo blijf je fit op de werkvloer

Zo blijf je fit op de werkvloer

1. Vergader eens al wandelend

In het Vereningd Koninkrijk weten ze dat bewegen troef is. Sinds vorig jaar wint de trend walking meeting, ofwel al wandelend vergaderen, steeds meer terrein. In plaats van te vergaderen in een duf lokaal, neem je je team beter mee naar buiten om een frisse neus te halen.

https://giphy.com/embed/xhvv985KTwsrm

2. Gebruik je middagpauze

Probeer tijdens je lunchpauze de benen te strekken. Maak een wandeling of eet je boterhammen rechtstaand op. Is er een sportstudio in de buurt? Spring dan een halfuurtje op de loopband.

https://giphy.com/embed/10JTWlYFj5t3Us

3. Schaam je niet over rare stretchoefeningen

Ook aan je bureau kan je je gewrichten en spieren laten werken. Draai je schouders los door enkele keren met je hoofd te draaien of stretch je schouderbladen. Trek je ondertussen niets aan van vreemde blikken van je collega's, maar overtuig hen om mee te doen.

4. Pendelen, pendelen en nog eens pendelen

Laat je auto in de garage staan en geef jezelf de moed om elke dag door weer en wind te pendelen naar je werkplek. Gebruik de fiets of wandel naar het openbaar vervoer, zo begin je de dag meteen met wat beweging. Als de zon schijnt, stap dan ook eens een halte vroeger af van de tram of bus.

5. Introduceer wedstrijden op de werkvloer

Daag je collega's uit voor een spelletje tafeltennis, basketbal of een andere creatieve wedstrijd. Zulke pauzes geven je niet alleen energie, maar zorgen ook voor een leuke sfeer. Op voorwaarde dat je je niet laat meeslepen door competitiedrang natuurlijk.

https://giphy.com/embed/tUZav1wnbZSMw

6. Alle kleine beetjes helpen

Om nog eens een huizenhoog cliché uit de kast te halen: vele kleine inspanningen maken het verschil. Maak van elke gelegenheid gebruik om op te staan. Gebruik de trap in plaats van de lift, ga koffie halen voor je collega's, bel met je gsm zodat je kan rondwandelen en druk documenten af op een printer die wat verder staat.

https://giphy.com/embed/3V7UTR0NsDlAc

via GIPHY