Zo beleven werknemers een affaire op kantoor

Zo beleven werknemers een affaire op kantoor

1. Ergens onderweg

Werknemers die regelmatig op de baan zijn voor hun werk laten zich het vaakst verleiden. Een kwart van hen pleegde al op die manier bedrog. Bovendien blijft het vaak niet bij die ene keer.

2. Even naar het toilet

Op de werkvloer zelf is de wc natuurlijk een populaire plaats om een affaire te beleven. Maar ook voor wie niet meteen 'close' is met zijn of haar collega's, blijkt het een pikant toevluchtsoord. Een kwart van de ondervraagden bekende dat ze zich minstens één keer per week terugtrekken op de wc om de hand aan zichzelf te slaan. Een andere populaire bezigheid in het kleinste kamertje is het sturen van seksueel getinte berichten.

3. Baas vs. werknemers

Het stereotype van de baas die aan de lopende band avontuurtjes beleeft met de secretaresse is compleet achterhaald. Niet de CEO, maar wel de werknemers in het middenmanagement trekken geregeld hun stoute schoenen aan.

4. Betrapt worden

Wie schrik heeft om betrapt te worden, moet zich geen zorgen maken. Slechts enkelingen (zo'n 2,5%) hebben de pech dat ze gevat worden tijdens een vrijpartij op kantoor.

5. Geen geroddel

Mensen die verwikkeld zijn in een 'professionele' affaire, moeten zich tot slot weinig zorgen maken dat die romance aan het licht komt. Volgens de rondvraag van Cohen is slechts 10% van de werknemers op de hoogte van de seksuele escapades van hun collega's.