Zlatan Ibrahimovic neemt na EK afscheid van Zweedse nationale ploeg

Zlatan Ibrahimovic neemt na EK afscheid van Zweedse nationale ploeg

Zlatan Ibrahimovic zet na het EK in Frankrijk een punt achter zijn carrière als Zweeds international. Dat maakte de 34-jarige aanvaller bekend tijdens een persconferentie in de Allianz Rivièra in Nice, daags voor de wedstrijd op de slotspeeldag in groep E tegen de Rode Duivels. De wedstrijd tegen de Duivels kan dus de laatste worden voor 'Ibracadabra' in het Zweedse nationale shirt, want na twee speeldagen op het EK flirten de Zweden met één op zes met de uitschakeling. "Ik speel mijn laatste wedstrijd voor Zweden op dit EK", vertelde Ibrahimovic. "En ik hoop dat het niet de wedstrijd van morgen zal zijn." Ook op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zal de aanvaller er niet meer bij zijn. Ibra zat wel in de voorselectie van Zweden.

In de Zweedse media werd er al sinds vorige maand druk gespeculeerd over de toekomst van Ibrahimovic bij de Zweedse nationale elf. Eind mei waren de Zweedse kranten het er allemaal over eens dat de aanvaller het na EURO2016 voor bekeken zou houden, maar Ibrahimovic ontkende enkele dagen later dat er al een beslissing was genomen en liet zijn toekomst dus nog wat in het midden.

Vorige maand trok Ibrahimovic na vier jaar bij PSG de poorten van het Parijse Prinsenpark definitief achter zich dicht. Een nieuwe club heeft hij nog niet en dus wordt er volop gespeculeerd in de media. Manchester United wordt genoemd als de grootste kanshebber, maar op die geruchten wou hij nog niet ingaan. Een terugkeer naar Zweden zit er nog niet aan te komen.

bron: Belga