Zitvlakblessure haalt voormalig roze trui Conti uit koers

door
Belga
Leestijd 1 min.

De voormalige rozetruidrager Valerio Conti (UAE - Team Emirates) is vandaag niet meer gestart in de achttiende Giro-etappe. De Italiaan sukkelt met een zitvlakblessure. Conti reed in deze Giro zes dagen lang in de roze trui rond, één van de absolute hoogtepunten uit zijn carrière. Hij werd ook tweede in etappe zes, waarin hij roze veroverde, en maakte gisteren nog deel uit van de winnende vlucht in de zeventiende rit, die hij uiteindelijk als zevende afsloot.

Maar gisteren werd evengoed duidelijk dat Conti het einde van de Giro niet zou halen. "We hebben het probleem de voorbije week met succes kunnen behandelen, maar zijn toestand werd in de etappe van gisteren een stuk slechter", zegt zijn teamarts Jarrad Van Zuydam. Conti zelf onthoudt het positieve: "Ik zal me de roze dagen altijd herinneren, die me motiveren om nog beter te worden. Maar zo wou ik mijn Giro niet zien eindigen. Opgeven was helaas de enige optie."

Na de exit van Conti telt het Giro-peloton nog 143 renners. Zij zijn donderdag onderweg voor de achttiende etappe van Valdaora naar Santa Maria di Sala voor een mogelijke sprintersrit van 222 kilometer.

bron: Belga