Zita Wauters brengt op 14-jarige leeftijd kledinglijn uit

Zita Wauters brengt op 14-jarige leeftijd kledinglijn uit

De nieuwe kledingcollectie heet Generation Z en zou "Stoer, voor een jeugdige generatie die al snel weet wat ze wil" moeten zijn. Zita stelde ze afgelopen weekend voor in De Studio in Antwerpen.

Foto R.V.

"CKS stelde me de vraag om een collectie te maken", klinkt het bij de dochter van Koen Wauters. "Ik vond het superleuk om zo'n nieuwe uitdaging aan te gaan, dus ik moest er niet lang over twijfelen. De kleren heb ik zelf ontworpen, zij hebben ze uitgetekend. Bij elke bespreking was ik erbij en moest mijn goedkeuring gegeven worden. Maar ik moest nooit nee zeggen, we zaten op dezelfde golflengte."

Mama Valerie

Interesse voor mode zat er bij Zita altijd al wat in. Met dank aan mama Valerie en haar kledingwinkel. "Ze heeft het met de paplepel wel wat meegekregen", zegt Valerie aan Het Nieuwblad. "Ze ging mee aankopen doen en stond soms mee in de winkel. Maar dan nog zijn er kinderen die er geen interesse in hebben. Zij wel."

Zita zelf omschrijft haar collectie als streetstyle. "Iedereen vindt er iets in, maar het is wat stoerder. Dat is ook mijn stijl. De kleren die erin zitten, zijn kleren die ik alleen maar zelf zou dragen."

De kleren zijn vanaf vandaag te koop.