Zipcar mikt nu ook op expats

Zipcar mikt nu ook op expats

Sinds september vorig jaar is Zipcar beschikbaar in het Brusselse stadscentrum. De slimme mobiliteitsoplossing stelt gebruikers in staat om een auto op te sporen en tot vijftien minuten voor gebruik te boeken. Eenmaal de bestemming bereikt is, kunnen ze het voertuig eender waar binnen de gebruikszone achterlaten. De parkeerkosten, of het nu op straat is of in een parkeergarage van Interparking, zijn voor het bedrijf. Bestuurders betalen enkel 25 eurocent per minuut.

De ‘Zipcare-zone' bestreek oorspronkelijk zestien van de negentien Brusselse deelgemeenten en de luchthaven van Zaventem. Nu breidt dat gebied uit naar Evere. Geen onbelangrijke zet, aangezien die Brusselse deelgemeente de thuisbasis is van de Navo en enkele grote bedrijven als Orange, Electrolux en IBM. Zo hoopt Zipcar tegemoet te komen aan de behoeften van de internationale gemeenschap.

"Neem nu expats. Zij zijn op zoek naar slimme mobiliteitsoplossingen zonder het gedoe van een eigen wagen of parkeerproblemen", vertelt Kate Croisier, marktmanager bij Zipcar België. "Met deze uitbreiding spelen we precies daarop in: zodra ze geland zijn, halen ze een Zipcar op de luchthaven op en rijden ermee naar het werk of het stadscentrum. Op de terugweg laten ze gewoon hun Zipcar achter op de luchthaven, waar hij klaarstaat voor de volgende gebruiker. Door onze Zipcar-zone uit te breiden, bieden we een grotere groep mensen een concreet alternatief voor een eigen wagen en pakken we het mobiliteitsprobleem in Brussel aan."

De gebruikszone eindigde tot voor kort aan de Stroobantsstraat en de Lindestaat. Nu loopt ze door tot de Houtweg en de Jules Bordetlaan.