Zin in zon? Op deze terrasjes zit je goed

La Terasse 02 (Brussel)

Het drukke stadsleven ontvluchten met een cocktail in de hand? Dat kan perfect in de zomerse pop-upbar La Terasse O2, gelegen op de oude renbaan van Bosvoorde. Je kan er zowel eten als drinken en dat in een setting die zo idyllisch is dat je de dagdagelijkse stress spontaan vergeet. De blikvangers van het menu zijn - uiteraard - de bijzondere cocktails, al lonen ook de verse biosapjes de moeite.

Nog geopend tot 20 juli, la-terrasse.be

Aloha (Antwerpen)

Aloha is het Hawaïaanse woord voor liefde waarmee de surfers elkaar begroeten op het strand. En dat is ook exact de vibe die hangt in Aloha, een pop-upbar aan de Bocadero in Antwerpen. Je kan hier terecht voor verfrissende cocktails en huisgemaakte limonades, maar ook voor hippe pokébowls, lekkere curry's of heerlijke ribbetjes. En oh ja, goed om te weten: wie jarig is en met minstens tien vrienden komt eten, schuift zelf gratis aan tafel.

Nog geopend tot eind augustus, aloha-antwerp.com

Zebrabeach (Gent)

De Zebrastraat in Gent maakt zich op voor de derde editie van Zebrabeach, een zomers pop-upstrand om te chillen, te zwemmen en te genieten. Op dagelijkse basis kan je er vooral eten en drinken, op donderdagavond ook dansen op livemuziek. Het ideale excuus om die gebruikelijke files op de weg te verruilen voor een avondje dansen op het strand.

Geopend van 14 juni tot 2 september, zebrabeach.be