Zilvermeercross - David van der Poel maakt zegegebaar in Mol

Zilvermeercross - David van der Poel maakt zegegebaar in Mol

David van der Poel (Beobank-Corendon) heeft vandaag de Zilvermeercross in Mol gewonnen. De Nederlander haalde het na een solo voor zijn landgenoot Corné van Kessel. Die versloeg Tom Meeusen in de sprint om de tweede plaats. In afwezigheid van wereldkampioen Wout van Aert en Europees kampioen Mathieu van der Poel dook Daan Hoeyberghs als eerste het veld in. Van Kessel nam de koppositie snel over, gevolgd door Meeusen. Op een loopstrook vormde zich een kopgroep met acht renners. Dat waren Meeusen, Van Kessel, Van der Poel, Jim Aernouts, Wietse Bosmans, Rob Peeters, Tim Merlier en Klaas Vantornout.

Van Kessel trok in de tweede ronde fors door en sloeg een kloofje. Merlier repte zich naar van Kessel toe en bracht ook nog Peeters, Aernouts en Van der Poel mee. Voor Merlier ging het nog allemaal te traag en hij demarreerde. De rest pareerde en zo kregen we bij het ingaan van de vierde ronde opnieuw een kopgroep met acht renners. Wat verderop sloot ook de Tsjech Adam Toupalik aan bij de leiders.

Niet voor lang evenwel want bij een tempoversnelling van Merlier en Van der Poel spatte de kopgroep uit elkaar. Toen het tempo bij de twee leiders er even uit ging, sloten Meeusen, Van Kessel en Aernouts opnieuw aan voorin. Het sein dan voor Van der Poel om de helling al fietsend te nemen waardoor hij een kloof sloeg.

Twee ronden voor het einde telde Van der Poel een voorsprong van 7 seconden op Van Kessel. Op iets meer dan één ronde van de eindstreep kreeg die laatste het gezelschap van Meeusen. Van Kessel zette in de slotronde alles op alles maar slaagde er niet in Van der Poel te remonteren. David van der Poel volgt op de erelijst zijn jongere broer Mathieu op.

bron: Belga