Zij werken ver van huis

Zij werken ver van huis

Charles Verwaal (links)

49 jaar, Hotel Director bij Holland America Line

Wat doe je precies?

Met meer dan 700 hotelmedewerkers bieden we een unieke reiservaring aan 2.300 gasten. Samen met de hotelafdeling inkoop zorgen we ervoor dat alles op tijd wordt besteld en aan boord geraakt. Dat gaat van toiletpapier tot kaviaar.

Wat is er leuk aan je job?

Ik geniet van de complexiteit van het runnen van een middelgroot hotel en entertainmentcenter en dat allemaal in een internationaal team. Het is een kunst om de perfecte service te bieden.

Waarom heb je voor deze job gekozen?

Het is geen job, het is een hobby. Mijn werkplek verandert elke dag in een nieuwe haven en dat houdt het interessant. Een job met zoveel variëteit en verantwoordelijkheid is moeilijk te vinden.

Zijn er zaken die je mist?

Uiteraard mijn familie en ook de boerderij thuis. Brugge en vooral de sfeer die heerst in de stad, de chocolade en het voetbal.

 


Kevin Beirnaert (rechts)

36 jaar, Staff Captain bij Holland America Line

Wat doe je precies?

Ik houd toezicht over alle maritieme operaties. Ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid, de opleiding en de discipline van de 1.036 bemanningsleden van het ms Koningsdam.

Wat is er leuk aan je job?

Een vaartuig van duizenden ton in en uit een haven navigeren geeft een kick. Elke dag is verschillend en biedt nieuwe uitdagingen. Ik kom ook vaak nieuwe mensen tegen.

Waarom heb je voor deze job gekozen?

Ik wou de wereld zien en een nive-to-five-job was niet aan mij besteed. Mijn vader werkte ook op het water en die nam me vaak mee tijdens het weekend. Zo kreeg ik de microbe te pakken.

Wat mis je het meest aan boord?

Mijn vriendin en mijn familie. Je bent zes maanden weg van huis en dus mis je wel een aantal speciale momenten zoals verjaardagen en feestdagen. Zelfs met de moderne communicatiemiddelen blijft dat moeilijk.