Zij werken bij Politie Antwerpen

door
marketing
Leestijd 2 min.

Irina Novak, 41 (links)

Inspecteur, wijkteam Deurne-Zuid

Wat is je job?

“Als inspecteur werk ik, samen met mijn collega's van het wijkteam, aan fenomenen en niet-dringende opdrachten in regio Deurne. Onze aandacht gaat vooral uit naar het uitwerken van kwalitatieve en duurzame oplossingen voor aanslepende problemen zoals inbraken, drugs en sluikstort. We bemiddelen ook bij conflicten en zoeken oplossingen waarmee alle partijen kunnen leven.”

Wat vind je er leuk aan?

“Ik heb een heel afwisselende job en veel vrijheid om mijn dag zelf te plannen. Bij tussenkomsten is het voor iedereen meestal meteen duidelijk dat ik van vreemde origine ben. Dat vormt soms een echte meerwaarde. Door mijn Oekraïense afkomst inspireer ik hopelijk andere Belgen met een migratieachtergrond.”

Wat is opmerkelijk?

“Politie Antwerpen heeft een ruim opleidingsaanbod. Wil je je bijvoorbeeld meer in drugsbestrijding verdiepen, of in bemiddeling? Dat kan! Door te studeren kan je zo verder evolueren. Het komt erop aan om aangeboden kansen te grijpen.”


Bart Van den Bempt, 32 (midden)

Inspecteur in opleiding

Wat is je job?

“Ik werk al tweeënhalf jaar als agent bij Politie Antwerpen. Dit jaar slaagde ik voor de selectieprocedure om inspecteur te worden. Sinds september ga ik fulltime naar de Antwerpse politieschool. Het is een zwaar, maar boeiend jaar waarin we klaargestoomd worden om de uitdagingen van deze job aan te kunnen. Ondertussen behoud ik mijn salaris en anciënniteit.”

Wat vind je er leuk aan?

“Als ik slaag voor de opleiding, krijg ik meer bevoegdheden en een betere verloning. Maar eerst zal ik bij verschillende diensten, zoals wijkwerking, noodhulp en de mobiele eenheid, praktijkervaring opdoen.”

Wat is opmerkelijk?

“Het is fantastisch om te werken bij een korps dat trendsetter is op vlak van uitrusting en digitale middelen. Wat me echter het meest aanspreekt, zijn de hechte contacten in het korps en op de politieschool. Net één grote familie.”


Dirk Tassaert, 54 (rechts)

Inspecteur, verkeerstoezicht en beroepenvoorlichter

Wat is je job?

“Ik werk mee aan de vermindering van de parkeeroverlast in Antwerpen. Daarnaast onderzoek ik verkeersongevallen waarbij verdwijnpalen aangereden worden. We zoeken de voortvluchtige bestuurder en organiseren de schadebestekken. Tenslotte informeer en ondersteun ik als beroepenvoorlichter iedereen die bij de politie wil werken. Zo leerde ik bijvoorbeeld Bart kennen.”

Wat vind je er leuk aan?

“In mijn 33-jarige loopbaan bij het korps deed ik verschillende jobs telkens met een andere basisfunctie zoals slachtofferzorg, noodhulp en recherche. Ik koos er bewust voor om mijn horizon te verbreden.”

Wat is opmerkelijk?

“Ik vind het verrijkend om te werken in het grootste korps van Vlaanderen, met zijn vernieuwende technische middelen en loopbaanmogelijkheden. Daarvoor trein ik met plezier elke dag 90 kilometer vanuit West-Vlaanderen naar deze multiculturele stad.”