Zij kiezen voor een onbetaalbare ervaring

Zij kiezen voor een onbetaalbare ervaring

Marissa Verleyen,

(links) 20 jaar, student Communicatie­wetenschappen in Gent

Wat doe je?

Sinds mijn vijftiende doe ik al vakantiewerk in het uitzendbureau Tempo-Team. In het begin was dat enkel documenten inscannen en kopiëren maar naarmate ik ouder werd, mocht ik meer dingen doen zoals administratie en mensen inschrijven. Ik doe dat nu al vijf jaar, telkens een paar weken in de zomermaanden.

Waarom doe je vakantiewerk?

Eigenlijk doe ik het om wat bij te verdienen en niet voor alles afhankelijk te zijn van mijn ouders. Ook om iets om handen te hebben tijdens de vakantie, anders zit ik gewoon maar thuis. Het geld is natuurlijk een belangrijke factor. Als je het zelf hebt verdiend, lijkt dat toch meer waard (lacht).

Wat zijn de voordelen?

De ervaring die je opdoet is mooi meegenomen als je later gaat werken. Hier kan ik leren op de werkvloer, met collega's omgaan en zien hoe het in het echte leven eraan toegaat. Mijn werk sluit ook mooi aan bij mijn studies.

Nathalie Vermoesen,

18 jaar, student leerkracht lager onderwijs in Aalst

Wat doe je?

Ik doe nu al twee jaar allerlei soorten vakantiewerk. In de zomer is dat vooral als animator op het speelplein maar ik sta ook op fashion outlets samen met een ontwerpster om kledij te verkopen. Daarnaast ga ik regelmatig babysitten. Er is geen gaatje te vinden in mijn agenda.

Waarom doe je

vakantiewerk?

Ik ben fan van uitdagingen, ik wil uiteraard graag leerkracht lager onderwijs worden, maar ik wil zoveel meer doen. Verschillende dingen uitproberen, zien waar ik echt goed in ben en dan is vakantiewerk ideaal. Ik zit ook niet graag stil, dus dat komt goed uit.

Wat zijn de voordelen?

Het grote voordeel is dat je een hoop ervaring krijgt op verschillende vlakken. Dat zijn pluspunten op je cv en dat pakt niemand meer af. Je kan je netwerk nu al ook goed uitbouwen. Ik leer veel nieuwe mensen kennen en daar steek ik telkens wat van op.