Zij-kant deelt postkaartjes uit in Antwerpen-Berchem en "staakt voor 20 procent"

In het station Antwerpen-Berchem hebben leden van de vrouwenbeweging Zij-kant deze ochtend postkaartjes uitgedeeld met de boodschap "Als vrouwen stoppen, stopt de wereld met draaien." Om te protesteren tegen de loonkloof van 20 procent, stoppen ze vandaag ook anderhalf uur vroeger met werken om deel te nemen aan de mars die om 17 uur doorgaat in Brussel. "Wij doen mee aan de vrouwenstaking, maar slechts voor 20 procent", zegt nationaal secretaris Vera Claes van Zij-kant. "Omdat de loonkloof tussen vrouwen en mannen vandaag nog steeds 20 procent bedraagt. We leggen vandaag dus anderhalf uur vroeger het werk neer om deel te nemen aan de vrouwenmars die vertrekt aan Brussel-Centraal."

De actiegroep wil pendelaars doen nadenken over het belang van vrouwen in hun leven. In Antwerpen-Berchem delen medewerkers postkaartjes uit met de woorden "Zonder vrouwen...". Ze vragen reizigers die zin aan te vullen en het kaartje te bezorgen aan hun favoriete vrouw.

Wie een vrouwelijke medewerker van Zij-kant vandaag probeert te mailen, zal bovendien een automatisch antwoord krijgen. In de out of office wordt uitgelegd dat de mail niet beantwoord zal worden door de vrouwenstaking, en wordt de verzender gevraagd een mannelijke medewerker te contacteren die wél voltijds wordt betaald.

bron: Belga