Zieke Van Uytvanck geeft forfait in Auckland, Minnen verliest van titelverdedigster

Zieke Van Uytvanck geeft forfait in Auckland, Minnen verliest van titelverdedigster

Alison Van Uytvanck (WTA 47) heeft ziek forfait moeten geven voor haar eersterondepartij tegen de Duitse Laura Siegemund (WTA 73) op het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland (hard/251.750 dollar). Dat hebben de organisatoren aangekondigd. Greet Minnen (WTA 109) ging in de eerste ronde met 6-1 en 7-6 (7/4) onderuit tegen het Duitse vierde reekshoofd Julia Görges (WTA 41), tweevoudig titelverdedigster op de ASB Classic. Siegemund kreeg uiteindelijk de Amerikaanse Catherine Mcnally (WTA 72), opgevist als lucky loser, tegenover zich. De Duitse haalde het met tweemaal 6-2.

Van Uytvanck moet in principe nog samen met Kirsten Flipkens dubbelen in Auckland. In de eerste ronde spelen ze tegen de Australische Monique Adamczak en de Sloveense Katarina Srebotnik.

Eerder op de dag verloor lucky loser Ysaline Bonaventure (WTA 116) in de eerste ronde met 4-6, 7-5 en 6-3 van de Française Alizé Cornet (WTA 57).

Kirsten Flipkens (WTA 72), de vierde Belgische op de hoofdtabel, verloor maandag in de eerste ronde met twee keer 7-5 van de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 262).

bron: Belga