Zieke Mathieu van der Poel verschijnt niet aan start Waaslandcross

Zieke Mathieu van der Poel verschijnt niet aan start Waaslandcross

Mathieu van der Poel komt morgen niet aan de start van de Waaslandcross in Sint-Niklaas. De renner is nog steeds ziek en wil geen risico nemen met het oog op de drukke crossperiode die volgt rond de feestdagen. Dat laat zijn team Beobank-Corendon vandaag weten. "Mathieu past voor Sint-Niklaas", laat het team optekenen op haar twitterpagina. "De Europese kampioen ziekt nog steeds uit en neemt geen risico met het oog op de drukke laatste week van het jaar."

Van der Poel sukkelt al een tijdlang met een fikse verkoudheid (de sinussen) en startte maandag een antibioticakuur op. De ploeg wilde afwachten tot het einde van de week om een beslissing te nemen over wel of niet deelname aan de cross in Sint-Niklaas. Die beslissing is nu gevallen. "Heel jammer, want ik had echt willen starten", vertelt van der Poel op de website van de ploeg. "Ik heb daarom ook gewacht tot vandaag om een beslissing te nemen. Sint-Niklaas heeft een erg mooi zandparcours en ik heb veel zin om te crossen, maar momenteel ben ik nog te ziek en gezien het drukke programma de komende tien dagen wil ik geen risico's nemen."

Geen Soudalcross dus voor van der Poel, die wel van de partij is dinsdag 26 december voor de Wereldbeker in Heusden-Zolder, 28 december volgt dan de DVV Verzekeringen Trofee in Loenhout, 29 december de losse cross in Bredene, 30 december de Superprestige in Diegem en op 1 januari de GP Sven Nys in Baal, als voorlaatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee.

bron: Belga