Zeventig Nederlandstalige schrijvers met de trein naar Frankfurt

Zeventig Nederlandstalige schrijvers met de trein naar Frankfurt

Zeventig Nederlandstalige schrijvers zijn vanuit het Centraal Station van Amsterdam vertrokken richting Frankfurt om op de Frankfurter Buchmesse samen met koning Filip, koningin Mathilde en de Nederlandse koning Willem-Alexander de opening van het Nederlands-Vlaams paviljoen bij te wonen. Het Belgische koningspaar is dit jaar eregast op de belangrijke internationale boekenbeurs.

Onder het motto ‘Dit is wat we delen' presenteren Vlaanderen en Nederland zich samen als gastland of 'Ehrengast' op de 68ste Frankfurter Buchmesse. De grootste boekenbeurs ter wereld loopt van 19 tot 23 oktober en wordt vanavond officieel geopend in aanwezigheid van het Belgische koningspaar en Willem-Alexander. Ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois en minister van Cultuur Sven Gatz zullen de openingsplechtigheid bijwonen.

De Frankfurter Buchmesse is de grootste boekenbeurs ter wereld. Jaarlijks trekt het evenement 250.000 tot 300.00 bezoekers en zo'n 7.000 standhouders uit meer dan 100 landen stellen er hun boeken en producten voor. De Buchmesse is daarmee Duitslands grootste culturele evenement.