Zeventienjarige doodgeschoten voor school in Boston

Voor een school in Boston, in de Amerikaanse staat Massachusetts, is woensdag een 17-jarige jongen om het leven gekomen. Twee andere tieners en een zestigjarige voorbijganger raakten gewond, zo meldt de politie. De dader wordt nog opgespoord. De schietpartij gebeurde voor de Jeremiah Burke High School in Dorchester. Het dodelijke slachtoffer zou een leerling uit de school zijn, aldus de lokale media. Het motief van de dader is nog niet bekend, de politie heeft een onderzoek gestart.

Politiechef van Boston William B. Evans riep tijdens een persconferentie op om te strijd tegen wapenmisbruik op te voeren. "We mogen dit niet aanvaarden in de buurt van onze scholen. Als een 17-jarige op straat wordt doodgeschoten als hij zijn school verlaat, zouden we allemaal woedend moeten zijn."

Martin J. Walsh, de burgemeester van Boston, verklaarde dat er sinds het begin van het jaar al dertien moorden gebeurden in de stad. "Zelfs één moord is er één te veel. Een kind van 17 jaar zou niet dood mogen zijn vandaag. Hij zou zich moeten voorbereiden op de zomer."

bron: Belga