Zeventien jaar na 9/11 is nieuw slachtoffer formeel geïdentificeerd

Zeventien jaar na 9/11 is nieuw slachtoffer formeel geïdentificeerd

Een 26-jarige man is, zeventien jaar later, formeel geïdentificeerd als een slachtoffer van de aanslagen op het World Trade Center in New York. De man kon dankzij een DNA-staal geïdentificeerd worden. Intussen werden al 1.642 mensen formeel geïdentificeerd als slachtoffer. In totaal kwamen in New York 2.753 mensen om.

Het Office of Chief Medical Examiner van de stad New York is al die jaren blijven werken op de bijna 20.000 menselijke resten die na de aanslagen werden gevonden en die nog niet gelinkt werden. De recent geïdentificeerde man, Scott Michael Johnson, werkte toen als financieel analist bij de investeringsbank Keefe, Bruyette and Woods.

In de eerste twee jaar na de aanslagen kon het medisch instituut bijna 1.500 namen linken, maar sindsdien is het ritme van de formele identificaties fel vertraagd. "In 2001 hebben we de families beloofd dat we het nodige zouden doen om hun naasten te identificeren, hoe lang dat ook zou duren", aldus Barbara Sampson, de verantwoordelijke van het medisch instituut.

bron: Belga