Zevende seizoen 'Game of Thrones' zal minder afleveringen tellen

Zevende seizoen 'Game of Thrones' zal minder afleveringen tellen

Vanity Fair vroeg Jack Bender, één van de talrijke regisseurs van het programma, of hij volgend jaar terugkeert naar 'Game of Thrones'. "Ik weet niet goed hoe ik daar een antwoord op moet geven. Ze maken slechts zeven afleveringen en er zijn heel wat gevestigde collega's die zich al jaren bezighouden met het programma. Hieraan meewerken was een fantastische ervaring en Dan en David zijn heel enthousiast, maar ik begin volgend jaar met een serie gebaseerd op een trilogie van Stephen King", luidt het antwoord van Bender.

Showrunners David Benioff en Dan Weiss gaven enkele jaren geleden al aan dat het zevende seizoen waarschijnlijk het laatste zal worden, al kan het goed nieuws zijn dat er nu sprake is van slechts zeven afleveringen. Aan Variety liet Benioff immers uitschijnen dat het laatste seizoen dertien afleveringen zal bevatten. Mogelijkerwijs zal HBO beslissen om het laatste seizoen op te splitsen in twee delen, die in 2017 en 2018 zullen worden uitgezonden.

Die formule werd eerder al toegepast op series als 'The Sopranos' en 'Breaking Bad'. Hoewel het van buitenaf voelt alsof je twee korte seizoenen krijgt, kregen beide reeksen een waardig slot.