Zeven vieze fouten die we allemaal maken in de badkamer

Zeven vieze fouten die we allemaal maken in de badkamer

1. Je doet het deksel van het toilet niet dicht als je doortrekt

Uit een onderzoek van Scrubbing Bubbles blijkt dat 60% van de deelnemers deze hygiënische noodzakelijkheid wel eens durft vergeten. En dat is slecht nieuws. Als je het toilet doorspoelt, kunnen bacteriën zich tot twee meter van het toilet verspreiden. Gelukkig is de oplossing even simpel als effectief: sluit het deksel vooraleer je doorspoelt.

2. Je bewaart je tandenborstel in de kast

Wil je jouw tandenborstel beschermen tegen rondvliegende bacteriën? The American Dental Association raadt aan om je tandenborstel in een rechtopstaande positie te beweren, maar vooral niet in een kastje of een lade. Als je je tandenborstel 'opsluit', kan deze niet goed drogen waardoor het transformeert tot de perfecte broeihaard voor bacteriën.

3. Je gebruikt scrubsponsjes

Je kent ze wel: de scrubsponsjes die je gratis bij een douchegel krijgt en je zeep heerlijk laat schuimen. Allemaal leuk en wel, maar bacteriën zijn gek op zulke sponzen. Vervang ze daarom elke drie tot vier weken. Of gebruik gewoon je handen om jezelf in te zepen.

4. Je hangt je handdoeken aan een haakje

Als je er goed bij nadenkt zijn handdoeken zowat de vieste items in je huis. Ze worden nat, komen in contact met je huid en haar én moeten dan nog eens drogen in een warme, vochtige omgeving. Het is een goed idee om ze in de was te gooien als je ze drie keer gebruikt hebt, maar alleen als je ze uithangt op een rekje of verwarming. Als je ze laat drogen aan een haakje, blijft er veel vocht achter tussen de vouwen en creëer je - opnieuw - bacteriën.

5. Je maakt het douchegordijn niet proper

Uit hetzelfde onderzoek van The Scrubbing Bubbles is gebleken dat 42% van de deelnemers het douchegordijn nog nooit heeft schoongemaakt. Dat is nochtans broodnodig. Zeker als het gordijn de rand van het bad of douche raakt, want dan creëer je de perfecte plek voor vocht en schimmel. Maak dus tijd om het af en toe te reinigen, of gooi het simpelweg in de wasmachine.

6. Je gebruikt je telefoon op het toilet

Soms lijkt het wel alsof onze smartphone vastgelijmd is aan onze vingertoppen. Het gaat zelfs zover dat we de geliefde telefoon meenemen op toilet, waar die geïnfecteerd kan worden door heel wat vieze bacteriën.

7. Je loopt blootvoets door je badkamer

Als we één ding hebben geleerd uit voorgaande fouten, is het wel dat de badkamer een gigantische magneet vormt voor bacteriën. En de badkamervloer is vaak nog het vuilste van allemaal. Volgens een studie van ABC News bevinden er zich gemiddeld 200 keer meer bacteriën op de vloer dan op het toilet. Regelmatig je badkamervloer schrobben of een paar pantoffels gebruiken is dus aangeraden.