Zestig doden bij bosbranden in Athene

Zestig doden bij bosbranden in Athene

"We hebben zestig doden geteld", aldus Tsagarakis, die daarmee het cijfer bevestigt dat al in de Griekse media genoemd werd. "De hulpdiensten gaan van huis naar huis om slachtoffers te zoeken", zo heeft de burgemeester van Rafina, Vangelis Bournous, verklaard aan de Griekse zender Skai. Hij zegt dat enkel in zijn stad 1.200 huizen verwoest zijn. In de officiële communicatie van de Griekse regering wordt nog altijd gesproken over vijftig doden. Het aantal gewonden ligt volgens de regering op 172, van wie er elf in levensgevaar verkeren.

700 mensen uit zee gered

Volgens publieke radio ERT hebben vissers, de kustwacht en omwonenden met boten meer dan 700 mensen gered die uit schrik van de vlammen hun toevlucht zochten aan de zee. Duizenden mensen brachten de nacht door in de openlucht, in hun auto of in sporthallen, luidde het voorts. In de loop van de nacht werden de meeste branden onder controle gebracht, nadat de hevige wind was gaan liggen. Blusvliegtuigen en -helikopters worden nu ingezet om de laatste brandhaarden te doven.

Hulp van Spanje en Cyprus

De Griekse premier Alexis Tsipras zette een bezoek aan Bosnië en Herzegovina vroegtijdig stop om terug te keren naar Griekenland. Hij suggereerde al dat sommige vuurhaarden door brandstichters zijn gestart. Volgens de regeringsleider zijn op dit moment ongeveer 600 brandweerlieden gemobiliseerd. Hij beval ook de brandweerdepartementen en hulpdiensten van aangrenzende regio's om steun te bieden. Ook Spanje en Cyprus hebben al hun hulp aan aangeboden. Ze sturen respectievelijk blusvliegtuigen en zestig brandweermannen.

Meest gelezen
 1. emanu-AKYjr-kmYtQ-unsplash

  Passagier zonder vliegervaring maakt geslaagde landing nadat piloot uitvalt: «Oh mijn God, geweldig gedaan» (video)

 2. eurovisie

  Emotionele beelden van dolgelukkige Oekraïense Eurosongpresentator in bunker gaan viraal (video)

 3. BELGAIMAGE-191534851 (2)

  Een overwinning voor Oekraïne, wolven met bananen en heerlijke kitsch: Dit was eurovisie 2022

 4. andy-holmes-7miivUE3_U4-unsplash

  BIZAR. Easyjet haalt zetels uit vliegtuigen

 5. krista-mangulsone-RnR12I78SFo-unsplash

  Volgens TikTok is het beter om je bed niét op te maken