Zes trouwtrends voor 2018 volgens Pinterest

Zes trouwtrends voor 2018 volgens Pinterest

1. Conservatief is best oké

De preutse overgrootmoeder zal het graag horen: het decolleté is passé en wordt vervangen door een hoge neklijn. De zoekopdrachten op Pinterest naar zulke bruidsjurken zijn zelfs met 351% gestegen. Wie toch sexy voor het altaar wil staan, kan kiezen voor een blote rug.

Pinterest / adrianjonphotography.com

Ook de bolero is opnieuw een geliefd kledingstuk bij bruidjes in spe. Of het nu doorzichtig is, met kant of in tule, het extreem korte jasje is bezig aan een opmars.

Pinterest / BHLDN Weddings

2. Comfort boven alles

Jarenlang waren hakken een must, maar anno 2018 mag je ook met een gerust hart de dansvloer betreden met platte schoenen. Sneakers of muiltjes? Kies voor het schoeisel waar je je het meest comfortabel bij voelt.

Pinterest / nadhaweddingfashion.com

Wie niet graag jurken draagt, kan zich laten verleiden door een jumpsuit. Dan ben je in een klap elegant én stoer.

Pinterest / HuffPost

3. Champagne all the way

Dan heben we het niet over de lekkere bubbels, die ongetwijfeld ook de hele avond zullen vloeien, maar over de kleur van het bruidskleed. Met wit kan je uiteraard niets fout doen, maar bruidjes die het minder klassiek willen aanpakken, kunnen zich wagen aan een champagnekleur.

Pinterest / awin1.com

4. Het showbeest, alias de bruidegom

De toekomstige echtgenoot krijgt dit jaar de kans om uitgebreid de show te stelen. Of het nu volledig in tweed is of nonchalant zonder das: zolang het kostuum opvalt, zit het wel snor.

Pinterest / Dennie Max Pfau

5. Wilde haarbos

In plaats van een strakke knot op het hoofd, vallen bruiden massaal in zwijm voor een nonchalante coupe. Enkele bloemen of blaadjes zorgen voor een extra speels effect.

Pinterest / weddingplanstoday.net

6. Deftig dessert

Ook niet onbelangrijk: het eten. De gasten kijken er sowieso naar uit om hun buik rond te eten, en het summum van de avond is zonder twijfel het dessert. Vooral met een taart met witte glazuur en vijgen lijk je gegarandeerd te scoren, zo blijkt uit de zoekopdrachten op Pinterest.

Pinterest / Rock My Wedding